SP hoopt op anti-RGL verkiezingsuitslag

De Leidse SP hoopt dat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen massaal wordt gestemd op partijen die de RijnGouweLijn niet door Leiden willen. Raadslid Van der Kraats: “De RijnGouweLijn is niet populair, ook niet in Katwijk en Noordwijk. Leiden moet in de regio de leiding nemen bij het stoppen van dit prestige-project, en zorgen dat er betere plannen voor het openbaar vervoer gemaakt worden.” Onlangs maakte de provincie Zuid-Holland bekend dat ze een eind maakt aan de proef met sneltrams tussen Alphen en Gouda. Dat levert voor reizigers tussen Leiden en Gouda een flinke tijdswinst op, en maakt de dienstverlening veel betrouwbaarder. Volgens de SP is rijden met gewone Sprinters van de NS ook veel goedkoper dan rijden met sneltrams, met hun eigen veiligheidssystemen en hun eigen rangeerterreintje en onderhoudsplek.

De provincie kondigde aan dat de sneltram wel zal terugkeren in de vorm van de RijnGouweLijn. Volgens de SP is hiermee definief aangetoond dat de bestuurders in de provincie Zuid-Holland de weg kwijt zijn. SP-verkeerswoordvoerder Julian van der Kraats: “Als rijden met Sprinters nu goedkoper en beter is, is het dat in de toekomst ook. Het was al lang geleden duidelijk dat de RijnGouweLijn een ordinair prestige-project is, en dat reizigers in de provincie Zuid-Holland er niet beter van worden. Maar met deze aktie laat het provinciebestuur wel heel erg duidelijk zien dat ze de weg kwijt zijn. Ze gaan in de toekomst bewust voor een dure en slechte oplossing. En de burgers en bedrijven in de provincie Zuid-Holland mogen daarvoor opdraaien.”

Leiden Regio RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×