Montagefoto: architect Dickens van der Werff, Amsterdam. Fotoreportage: Emile van Aelst.

Tijdelijke 'Van Doesburgfontein' op Stationsplein

Vorige week zijn leerlingen van het ROC en de Bouwopleiding Rijnland begonnen met de bouw van een 12 meter hoog ‘plastiek’ van de fonfein Vierkant in Vierkant van Theo van Doesburg die het oorspronkelijk ontwierp voor het Stationsplein in Leeuwarden. De Leidse Stichting Vierkant in Vierkant maakt zich al jaren sterk voor plaatsing van de fonfein bij het Centraal Station. Ook de erven van Theo van Doesburg vinden dit de mooiste plaats voor de fontein. Het tijdelijke monument blijft staan tot het einde van de grote Theo van Doesburg tentoonstelling die tot 3 januari 2010 is te zijn in de Lakenhal. Volgende week is de officiĆ«le onthulling.

 

Het plastiek is gemaakt van houten blokken die zijn afgevuld met zand. Het 12 meter hoge kunstwerk moet de vaak stormachtige wind rond het station daardoor kunnen weerstaan.

Cultuur Leiden vierkantinvierkant


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×