GroenLinks: "Liever een leefbaar Transvaal dan collegedeelname"

“Nu er geen maatregelen worden genomen om de problemen rond de Morsweg aan te pakken, heeft GroenLinks moeten besluiten haar wethouder terug te trekken uit het college. Het collegeprogramma is helder over de parkeergarage, maar ook over noodzakelijke verkeersmaatregelen op de Morsweg,” dat zegt fractievoorzitter Pieter Kos naar aanleiding van het terugtreden van wethouder John Steegh. “Je hoeft geen professor te zijn om te zien dat de leefbaarheid rond de Morsweg desastreus is, daarom moeten er zo snel mogelijk maatregelen worden genomen om die te verbeteren. Voor die tijd kunnen we deze wijk niet met nog meer problemen opzadelen, zoals deze parkeergarage. De rek is er in deze wijk echt uit,” aldus de GroenLinks fractievoorzitter die er niets van zegt te snappen dat de door hun coalitiepartners ‘uit het college zijn gegooid’. We hebben een paar heel concrete maatregelen voorgesteld waar niemand met gezond verstand tegen kan zijn, maar die waren onbespreekbaar. GL wil onder andere het vrachtverkeer van de Morsweg weren en de uitgang van de nieuwe garage uit laten komen bij de Plesmanlaan zodat de extra auto’s niet direct op de Morsweg terecht komen.

Kos: “Nadat door de VVD al via de media het vertrouwen was opgezegd in de GroenLinks fractie, heeft ook extra coalitieoverleg niet meer tot een werkbare situatie geleid. “Tijdens het coalitieberaad hebben wij vanavond nog een keer ons redelijke verzoek tot het treffen van maatregelen op de Morsweg neergelegd. Er bleek geen enkele intentie om nog tot die broodnodige maatregelen te komen. Daaruit heb ik moeten concluderen dat er bij de VVD, CDA en PVDA geen wens was tot voortzetting van de samenwerking. Ik snap er niets van maar misschien zit ik te kort in de raad om die politieke spelletjes te begrijpen.”

Leiden steeghweg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×