Witteman geen burgemeester Kaag en Braassem

De Leidse PvdA-wethouder Marc Witteman wordt geen burgemeester van de gemeente Kaag en Braassem. Dat hij in de race was voor die functie meldde het Leidsch Dagblad eind december in een artikel waarover nu zoveel te doen is dat het Leidse college er een kort geding over heeft aangespannen. De lokale omroep Unity van Kaag en Braassem meldt dat Marina van der Velde-Menting (56) door de gemeenteraad unaniem wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester. Dat gebeurde in een besloten vergadering, waarin werd besloten over de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Van der Velde-Menting is lid van de VVD en op dit moment manager Bestuurlijke en Juridische Zaken en projectsecretaris bij het projectbureau Noord/Zuidlijn. Daarvoor was zij onder meer raadslid, fractievoorzitter en wethouder van de gemeente Bunnik. Zij neemt het stokje over van interim burgemeester Bas Eenhoorn. Hij is sinds 1 januari 2009 interim burgemeester van Kaag & Braassem.

De installatie van de nieuwe burgemeester vindt plaats op 30 maart. Dit gebeurt tijdens een openbare raadsvergadering, in aanwezigheid van de commissaris van de Koningin in het gemeentehuis van Kaag en Braassem.

Leiden Regio rechtzaakld


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×