Koppenhinksteeg wil ontruiming via rechter voorkomen

De Vrijplaats Koppenhinksteeg stapt opnieuw naar de rechter in een laatste poging om ontruiming te voorkomen. Eerder verloren de krakers een rechtzaak, waardoor de gemeente Leiden nu vanaf 20 februari het recht heeft om de vrijplaats te ontruimen. Marco van Duijn, tot voor kort woordvoerder van de vrijplaats en tegenwoordig kandidaat-raadslid voor de nieuwe politieke partij Stem Terug geeft het echter nog niet op: “We hebben nu een turbo hoger beroep ingesteld dat op korte termijn dient. Dat gaat specifiek tegen de ontruiming. Bij onroerend goed mag je niet meer ontruimen als het gebruik langer dan 20 jaar heeft geduurd en dat is bij ons het geval.”

Met de kraakactie van zondagmiddag is Van Duijn niet zo gelukkig. “Het is voor ons geen fijne timing. Mensen gaan nu toch denken dat wij er achter zitten en dat is absoluut niet zo.” Een aanbod van de krakers van de Herengracht om onderdelen van de Koppenhinksteeg daar onder te brengen is inmiddels achterhaald, maar viel ook niet helemaal in goede aarde bij Van Duijn: “Zo worden we er nog aan de haren bijgesleept, terwijl we van niks weten.”

Advertentie

Leiden Linkse Kerk


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×