Krakers Herengracht op vrije voeten

De 22 krakers die afgelopen zondag uit een pand aan de Herengracht zijn gehaald toen de Mobiele Eenheid het tijdens een ontruiming die geen ontruiming mag heten, binnenviel zijn weer op vrije voeten. Van de 22 werd er één al vrij snel naar huis gestuurd. Zeven werden wegens cellentekort in Leiden overgebracht naar het bureau in Gouda. De afgelopen dagen kwamen de meesten van hen al weer vrij. Aan het eind van de middag werden ook de laatste twee arrestanten in Gouda op vrije voeten gesteld.

Dat duurde zo lang, omdat de politie hun identiteit niet kon vaststellen. Volgens de krakers werd er gedreigd om hen langer vast te houden in vreemdelingenbewaring, terwijl duidelijk zou zijn dat het om Nederlanders ging. Tijdens een lawaaidemonstratie voor het bureau aan de Langegracht werd gisteren ook nog één aanhouding verricht. Deze arrestant kwam nog dezelfde dag vrij.

In totaal zijn 21 krakers met een dagvaarding naar huis gestuurd. op 7 juni volgt een speciale zitting van de rechtbank waar hun zaak wordt behandeld.

Advertentie

Leiden De Paradoks


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×