Gemeente stond buiten ontruiming kraakpand

Niet burgemeester Lenferink, maar het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren opdracht gegeven om het pand aan de Herengracht te ontruimen. Dat laat een woordvoerder van de burgemeester weten. De Rijksgebouwendienst, eigenaar van het pand, heeft gisteren aangifte gedaan toen een groep mensen zonder toestemming het pand betrad. Volgens de Rijksgebouwendienst was het pand gewoon in gebruik. Daarom was er volgens justitie ook geen sprake van kraken, maar van vernieling en poging tot inbraak. Ook de politie spreekt daarom tegen dat er sprake was van een ontruiming.

Advertentie

Leiden De Paradoks


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×