Meerderheid raad tegen dreigbrief aan Leiderdorp

Niet alleen de oppositie, maar ook coalitiepartij PvdA had afgelopen avond geen goed woord over voor de brief de het Leidse college aan de provincie wil sturen. Daarin vraagt Leiden de provincie om Leiderdorp te dwingen mee te werken aan de aanleg van de Ringweg-Oost, desnoods door een grenscorrectie waardoor het Leiderdorpse deel van het traject bij Leiden gevoegd zou worden. Dat ging een meerderheid veel te ver. Het college is nu opgedragen om een nieuwe brief schrijven die de raad bovendien voor verzending wil bespreken. Daarin mogen geen dreigementen staan, maar een uitnodiging tot verder overleg. De provincie mag daarbij wel aanschuiven om te bemiddelen. Een motie van de ChristenUnie waarin ook om excuses aan Leiderdorp werd gevraagd haalde het niet, omdat de PvdA tegenstemde.

Omdat het interpellatiedebat ruim 2,5 uur duurde, werden de vergadering geschorst. Dinsdag worden de overige punten behandeld.

Advertentie

Leiden Regio bestuurskracht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×