Hutspot voor Haïti

Leidenaar Joost van Kesteren roept iedereen op om op 11 februari hutspot te eten. Door de tv-actie voor het door een aardbeving getroffen Haïti kwam hij op het idee om zelf ook iets te doen. Als echte Leidenaar bedacht hij de actie Hutspot voor Haïti. Joost: “Ik kwam op het idee om de Leidenaren aan te zetten ook in actie te komen op een voor ons allen bekende manier… het eten van Hutspot; ons goedkope armoevoedsel waar we zo trots op zijn. Mijn idee is dat men het verschil met een gemiddelde dagelijkse maaltijd, ongeveer 4 euro, overmaakt aan GIRO 555 of bijvoorbeeld in de supermarkt naast de hutspotpakketten stort voor GIRO 555.

Van Kesteren heeft voor zijn actie niet alleen de media benaderd, maar ook de supermarkten in Leiden, politieke partijen, de 3 October Vereeniging, zorginstellingen en ziekenhuizen.”Hen vraag ik om op 11 februari de menukaart voor de patiënten en personeelsrestaurants aan te passen. Inmiddels heeft directeur Breedveld van het LUMC al enthousiast gereageerd op mijn mail.” Joost hoopt dat mensen hem hun gift doormailen via hutspotvoorhaïti@hotmail.com zodat hij weet hoeveel de actie heeft opgebracht.

Advertentie

Leiden 3 Oktober 2010


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×