Vanmiddag demonstratie tegen ontruiming vrijplaats

Om 13.00 uur start in het centrum een demonstratie voor het behoud van de Vrijplaats Koppenhinksteeg. Het College van B & W wil de al ruim veertig jaar bestaande Vrijplaats ontruimen. De rechtbank in Den Haag gaf hier onlangs toestemming voor. Tegen deze beslissing loopt nog een turbo-spoedappel, aangespannen door de organisaties in de Koppenhinksteeg. De vrijwilligers en sympathisanten van de Vrijplaats verzetten zich tegen een gedwongen ontruiming en eisen dat de gemeente alsnog met de Vrijplaatsorganisaties gaat overleggen over legalisatie of een in hun ogen volwaardige alternatieve locatie.

De Vrijplaatsorganisaties zijn van plan om open te blijven en zetten alles op alles om een gedwongen ontruiming voor de verkiezingen van 3 maart te voorkomen. Men hoopt dat een nieuwe gemeenteraad en een nieuw stadsbestuur wel met de Vrijplaats in gesprek zal gaan om een oplossing voor het conflict te vinden. Van de rechter mag de gemeente de Vrijplaats over een week ontruimen.

De vrijplaatsmedewerkers en hun sympathisanten verzamelen om 13:00 verzamelen in de Vrijplaats. Daarna start een demonstratie door de stad die eindigt op het Stadhuisplein.

Advertentie

Leiden Linkse Kerk


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×