Ook in Den Haag dreigt ontruiming vrijplaats

Niet alleen in Leiden zelf, maar ook in Den Haag wordt een krakersbolwerk bedreigd in het voortbestaan onder invloed van ‘Leidse’ ontwikkelingen. Kunstenaars Initiatief De Illusie moet plaats maken voor de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden die in het pand op de hoek van de Casuariestraat en de Schouwburgstraat in Den Haag wil trekken. Net als in Leiden gaat het om een pand dat al zo’n 20 jaar is gekraakt. Om alvast de sfeer te proeven, woonden enkele gebruikers van de Illusie vandaag het spoedappel van de Koppenhinksteeg bij. Binnenkort dient er ook over de Illusie een kort geding.

“Als het aan de Gemeente Den Haag, de Universiteit Leiden en Domeinen ligt, moet de Illusie voorgoed verdwijnen. Deze drie partijen zijn onderling overeengekomen dat de Universiteit Leiden, met behulp van een miljoenensubsidie van de gemeente, het pand onderhands van Domeinen kan kopen, rigoreus het prachtige gebouw kan slopen en verbouwen om er vervolgens de Haagse campus te vestigen,” zo staat te lezen op de website van de Illusie.

Advertentie

Leiden Regio Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×