Een artist impression van de nieuwe stedenbouwkundige visie voor het stationsgebied die de gemeente Leiden zojuist presenteerde. Daarbij verdwijnen het plein met de bussen, het blok rond het gat, de woonflat langs het Stationsplein, het voormalige belastingkantoor het universiteitsgebouw tegenover de Kamer van Koophandel en het Morssingelterrein. De RijnGouweLijn slaat mogelijk niet meer vanaf het Schuttersveld linksaf het Stationsplein op, maar gaat rechtdoor de Rijnsburgertunnel in, om vervolgens af te slaan op de Bargelaan. Het LUMC breidt flink uit, waardoor de ingang pal achter het station komt te liggen. (Afbeeldingen: MaxWan Architects & Urbanists).

Leiden presenteert stedenbouwkundige visie stationsbuurt

Advertentie

Leiden stationsvisie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×