VVD Leiderdorp onder voorwaarden akkoord met ringweg

De VVD in Leiderdorp heeft bekendgemaakt onder welke voorwaarden de partij alsnog kan instemmen met de aanleg van de Ringweg Oost. Zo wil de VVD dat Leiderdorp maximaal twee miljoen bijdraagt. Voor verkeersmaatregelen in de rest van het dorp moet één miljoen gereserveerd zijn, voor de partij met de ringweg in kan stemmnen. Fractievoorzitter Evelien Meijer wil dat Leiderdorp geen enkel financieel risico loopt. Zo zouden eventuele overschrijdingen nooit voor rekening van Leiderdorp mogen komen, moet Leiden alle onderhoudskosten voor de tunnel onder de Zijl dragen en wil de partij tijdens de aanleg geen tijdelijke oplossing op Leiderdorps grondgebied. Ook moeten burgers en ondernemers nauw bij de besluitvorming worden betrokken. “Een Ringweg Oost mét de VVD Leiderdorp is alleen onder deze voorwaarden mogelijk,” aldus Meijer.

Advertentie

Leiden Regio bestuurskracht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×