GroenLinks: "Leiden sociaal houden heeft prioriteit"

GroenLinks kan zich goed vinden in de plannen van D66 voor een brede coalitie op hoofdpunten, maar zal geen handtekening zetten onder het concept bestuursplan dat D66 heeft opgesteld. “Daarvoor is onder andere de verwoording van het RGL-standpunt te kort door de bocht,” vindt fractievoorzitter Pieter Kos. Door de enorme bezuinigingen die er aan zitten te komen vindt hij het wel belangrijk om te kijken waar Leiden de komende jaren geld aan kan uitgeven: “Als je moet kiezen tussen basisvoorzieningen als het openhouden van zwembaden en buurthuizen of het aanleggen van de RGL, heeft die laatste voor ons geen prioriteit. De stad moet toch vooral sociaal en leefbaar blijven.”

Kos wil graag meewerken aan de realisatie van de bestuursstijl zoals D66 die nu voorstaat. Daarbij denkt hij aan het opnemen van visies in plaats van keiharde punten. Kos: “Dan zet je dus niet neer dat bijvoorbeeld het LAKTheater open moet blijven, maar formuleer je een gezamenlijke visie over het cultuurbeleid in Leiden. Wat er met het LAK gebeurt volgt daar dan automatisch uit.” Op die manier zou GroenLinks over 6 tot 8 hoofdzaken een visie willen opstellen met de andere partijen. Bijvoorbeeld over het sociaal beleid en klimaatzaken.

Leiden Collegeonderhandelingen 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×