Leefbaar Leiden: "Achterkamertjespolitiek nog steeds van kracht"

Daan Sloos is boos. Boos en teleurgesteld, omdat de SLO van Jan Boer samen met de ChristenUnie en de Partij voor de Dieren gezamenlijk een wethouder wil leveren in het nieuwe college. “Leefbaar Leiden is daar buiten gehouden. In een nieuwe opzet had ik juist gedacht dat we het samen zouden gaan doen, maar ik zie dat er niets veranderd is. De achterkamertjespolitiek is nog steeds van kracht.” Sloos wil snel van D66 horen of zijn partij een rol is toebedacht in de nieuwe opzet. “Als men Leefbaar Leiden buiten de onderhandelingen wil houden, zou ik dat graag willen weten, zodat wij dan onze eigen koers kunnen gaan varen.”

Over het idee om oud-wethouder Filip van As te vragen als gezamenlijke wethouderskandidaat is Sloos overigens ook niet te spreken: “Leefbaar Leiden is niet van plan om een werkloze ChristenUnie-wethouder op deze manier aan werk te helpen.”

Aanstaande maandag spreken alle partijen weer met elkaar. Voor die tijd hoeft Sloos ook niet op een reactie van D66 te rekenen. Fractievoorzitter Van Meenen verblijft dit weekeinde in het buitenland.

Advertentie

Leiden Collegeonderhandelingen 2010


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×