Van As niet terug naar Leiden

Oud-wethouder Filip van As van de ChristenUnie is niet in de race voor een wethouderspost in Leiden. Dat zegt de ChristenUnie Leiden. Het plan om Van As als gezamenlijke wethouderskandidaat namens de Stadspartij, de CU en de PvdD voor te dragen komt van de SLO, maar is door de ChristenUnie niet geaccepteerd. Van As werd de afgelopen week vaak genoemd als mogelijke kandidaat namens de gezamenlijke kleine partijen. De positie van Van As als wethouder in Dronten loopt af zodra er daar een nieuw college is gevormd. Mogelijk wordt hij wel wethouder in een andere gemeente. Hij zit namelijk in de ‘wethouderspool’ van de ChristenUnie. Volgens CU-fractievoorzitter Terpstra klopt het niet dat zijn partij Van As als kandidaat afwijst, maar is het gewono nog niet aan de orde. Hij gaat er vooralsnog van uti dat de kleinere partijen geen wethouder zullen leveren, ook niet gezamenlijk. Als dat later alsnog aan de orde zou komen, is de kans groot dat Van As al elders als wethouder is voorgedragen.

Leiden Collegeonderhandelingen 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×