GroenLinks exit bij collegeonderhandelingen

D66 praat morgen met de VVD, het CDA en de SP om te kijken of er met die partijen een inhoudelijk akkoord mogelijk is. GroenLinks doet vooralsnog niet meer mee aan die besprekingen. De VVD en het CDA willen allebei niet zonder elkaar, waardoor voor D66 deze keuze nu als meest logische overblijft. Mochten die vier partijen het niet eens worden, dan wordt er een tweede scenario uit de kast gehaald. In dat geval doet GroenLinks weer wel mee en kijken de partijen of er een akkoord gesloten kan worden met D66, GL en de SP, aangevuld met kleine(re) partijen. Ook de terugkeer van de PvdA aan de onderhandelingstafel wordt dan niet uitgesloten.

Fractievoorzitter Pieter Kos van GroenLinks blijft ondanks het afvallen van zijn partij optimistisch over de uitkomst: “Getalsmatig is de SP overbodig in een rechtse coalitie. Daar in gaan zitten lijkt me ook heel onhandig voor ze. Ik hou morgenmiddag maar vrij.”

Advertentie

Leiden Collegeonderhandelingen 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×