Met ambassadeurs Jochem Myjer en Armin van Buuren kan 3FM eigenlijk al niet meer om Leiden heen. Eind mei valt de beslissing. Een maandje later dan eerder gepland. (Foto's: Chris de Waard & Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Leiden is helemaal klaar voor Glazen Huis

Honderden Leidenaren waren vanmorgen naar de Beestenmarkt gekomen om de delegatie van 3FM te laten zien dat het Glazen Huis dit jaar beslist naar Leiden moet komen. Leiden heeft alles mee, zo maakte wethouder Jan-Jaap de Haan de organisatie duidelijk. Lekker centraal in de Randstad. vlakbij alle grote steden en bovendien een Glazen Huis op het water van de Rijn. De Haan: “Bovendien is lobby om het Glazen Huis naar Leiden te halen niet door de gemeente bedacht, maar door de mensen van het jubilerende Rode Kruis in Leiden.” De van oorsprong Leidse dj Armin van Buuren komt bovendien een optreden verzorgen als het Glazen Huis in december inderdaad in Leiden komt te staan: “Eigenlijk heb ik dan een optreden in het buitenland, maar dat zeg ik dan af.”

Nadat studentenkoor Collegium Musicum nog een keer, onder leiding van een luidkeels meezingende wethouder De Haan, het lied “Beggin’ 3FM, zet het Glazen Huis in Leiden” had gezongen, werden tot slot 9000 handtekeningen overhandigd van Leidenaren die allemaal graag willen dat het Glazen Huis naar de Sleutelstad komt. “En dat zijn nog maar de eerste 9000,” aldus De Haan die er veel vertrouwen in heeft dat Leiden het Glazen Huis goed kan faciliteren. “Daarom komen ze vandaag ook kijken. Of het echt leeft in de stad, maar ook of we een goede plek hebben. En dat is het geval. Een mooi plein, een fantastische plek op het water voor het Glazen Huis zelf, voldoende parkeerplekken in de directe omgeving en dag en nacht bereikbaar per trein.”

Advertentie

Leiden Glazenhuis Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×