Leidse zorg niet meer geveild

Met ingang van 2011 schaft Leiden de omstreden zorgveiling af. In dit ‘dynamisch selectiemodel’ zoals de zorgveiling officieel heet, worden mensen die zorg nodig hebben per opbod via internet geveild, waardoor de laagste bieder het contract krijgt. Dat heeft erin geresulteerd dat veel reguliere zorgverleners in de problemen kwamen en mensen moesten ontslaan, omdat veel werk voor lagere tarieven wordt gegund aan schoonmaakbedrijven. In het nieuwe beleidsakkoord staat nu dat de kwaliteit van de zorg en de eigen keuze van de zorgvragers weer voorop komt te staan: “Menselijke zorg, dus dichtbij, vertrouwd en kleinschalig.”

Leiden Collegeonderhandelingen 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×