Vuilnismannen blijven ambtenaar

De gemeentelijke dienst ‘Beheer Openbare Ruimte’ (BOR) wordt niet geprivatiseerd. Dat staat in het collegeakkoord dat vandaag is gepresenteerd. De gemeentelijke organisatie krijgt tot juli volgend jaar alle ruimte om te bewijzen dat met de eigen plannen vergelijkbare besparingen kunnen worden gerealiseerd. Vorig jaar voerden Leidse vuilnismannen, samen met de SP, nog volop actie tegen de verzelfstandiging. Die is nu dus zo goed als zeker van de baan. Pas als blijkt dat de besparingen niet binnen de organisatie zelf gerealiseerd kunnen worden, komt de NV BOR er alsnog. In dat geval gaat het personeel in 2012 over naar de nieuwe organisatie.

Leiden Regio Collegeonderhandelingen 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×