Vlaggen uit de kast op Coming Out Dag

Op 11 oktober is het voor de derde keer Coming Out Dag in Nederland. De dag, een initiatief van het COC Nederland en Movisie en omarmd door toenmalig minister Plasterk, heeft als doel het bevorderen van de sociale acceptatie van homoseksualiteit. Dat dat nog steeds nodig is, werd gisteren weer duidelijk toen in Amsterdam rond een homodemonstratie tegen geweld maar liefst 15 keer aangifte werd gedaan van geweld tegen deelnemers.

Op Coming Out Dag is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen een regenboogvlag ophangen. Deze zijn (voor 7 euro) verkrijgbaar bij het COC Leiden en gaycafe De Roze Beurs. “Door op 11 oktober de regenboogvlag uit te steken, geef je aan dat je durft uit te komen voor je seksuele gerichtheid. En lokale overheden, scholen, organisaties en bedrijven kunnen ermee laten zien dat uit de kast komen op hun werkvloer geaccepteerd en aangemoedigd wordt,” zo laat de Leidse afdeling van de belangenvereniging weten.

De regenboogvlag is een internationaal symbool voor de trots en de diversiteit van de holebi- en transgendergemeenschap. Hij bestaat uit de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw en violet en werd voor het eerst gebruikt in de San Francisco Gay Freedom Day Parade op 25 juni 1978.

Delen
Proef de Zomer bij Sligro Leiden

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline