Het regenboogzebrapad dat enige tijd op de nieuwe Beestenmarkt lag, is aangelegd op de definitieve plek. De oversteek tussen Stationsweg en Steenstraat bij de 2e Binnenvestgracht. (Foto: Maarten Mulder).

Roze ontbijt en regenboogzebra op Coming Out Dag in Leiden

Morgen, 11 oktober, is het internationale Coming Out Dag. Het COC Leiden presenteert daarom ook dit jaar weer een vol programma om aandacht te vragen voor de zichtbaarheid en acceptatie van seksuele- en genderactiviteit. “Zo wordt in maar liefst tien van de veertien Holland Rijnland-gemeenten de regenboogvlag gehesen,” zegt bestuurslid Ivo van Spronsen enthousiast.

In Leiden begint de dag morgen met een heus Coming Out Dag-ontbijt op de Koornbrug. Met wethouder Van Gelderen, maatschappelijke organisaties en leden en vrijwilligers van het COC Leiden. Ook wordt het definitieve regenboogzebrapad geopend op de 2e Binnenvestgracht.

Verder wordt dit jaar samengewerkt met de 3 Octobervereeniging – het resultaat was vorige week te zien tijdens de Grote Optocht waar het COC Leiden een gaypride organiseerde –  de gemeente Leiden, Leiden University Pride, ASV Prometheus en het Leiden International Filmfestival (LIFF).

In de dagen na 11 oktober zijn er nog zes activiteiten en acht LHBTI-films tijdens het LIFF. De Canadese trans-schrijver, comictekenaar en activist Sophie Labelle (in samenwerking met ASV Prometheus) is voor Leiden een unicum. Nooit eerder was deze beroemde auteur hier. Ze vertelt over haar werk in het Lipsiusgebouw van de Leidse Universiteit. (Voor het volledige programma zie volgende pagina)

Internationale Coming Out Dag
Op woensdag 11 oktober is het weer Internationale Coming Out Dag. Een dag waarop wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor het verbeteren van de positie van lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse-conditie (LHBTI). Zichtbaarheid is belangrijk voor veel LHBTI-personen in onze samenleving. Het toont aandacht en zorg voor deze vaak nog kwetsbare groep. Ook laat het zien dat we als gemeenschap staan voor verdraagzaamheid en acceptatie van verschillen.

COC Leiden
COC Leiden is sinds 1968 de belangenvereniging voor onder andere lesbische vrouwen, homo­mannen, biseksuelen, transgenders en mensen met een intersekse conditie (LHBTI) voor Holland Rijnland. De vereniging bevordert de emancipatie van de doelgroep en streeft op alle mogelijke manieren naar een diverse en inclusieve samenleving die werk maakt van gelijkheid en emancipatie.

Leiden Maatschappij Regio comingoutdag


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×