Leiden gaat 3 oktober-menigte managen met camera's

De gemeente Leiden gaat tijdens de viering van Leidens Ontzet camera’s inzetten om de bezoekersstromen te monitoren. Als het ergens te druk dreigt te worden, krijgt het publiek via matrixborden te zien dat ze een andere route moeten kiezen. Met dit zogenaamde ‘crowd management’ speelt Leiden in op incidenten zoals tijdens de dodenherdenking op de dam en het drama tijdens de Love Parade in Duisburg. Volgens burgemeester Lenferink was het vorig jaar bijvoorbeeld op het Stadhuisplein op sommige momenten echt te druk. Als de matrixborden niet helpen, zal de politie de bezoekers op andere manieren bewegen om een alternatieve route te kiezen.

De camerabeelden zijn in principe alleen bedoeld om de publieksstromen in beeld te brengen en zo nodig te beïnvloeden. Er wordt niet ingezoomd op gezichten. De beelden worden exclusief door de politie bekeken. Die zal overigens wel direct ingrijpen als ze aan de hand van de beelden zien dat er ergens iets aan de hand is.

Advertentie

Leiden 3 Oktober 2010


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×