In de Lakenhal is het verhaal over het Leidens Ontzet ook te zien. Het 16e eeuwse wandtapijt "Het Ontzet van Leiden 1587-1589" van wever Joost Jansz Lanckaert is er sinds kort weer te bewonderen. Het wandkleed vertelt het verhaal over het Beleg en het Ontzet van Leiden in een soort stripverhaal.

Zondag lezing over organisatie achter het ontzet

Zondagmiddag houdt dr. Henk den Heijer de historische lezing in het kader van Leidens Ontzet, Den Heijer is als historicus en docent maritieme geschiedenis verbonden aan de Universiteit Leiden. De lezing heeft dan ook raakvlakken met zijn specialisme en gaat over de organisatie achter de watergeuzen. En ook, of juist vooral, het gebrek aan organisatie. Op hun tocht naar Leiden via het ondergelopen Holland ging er zoveel mis, dat het weinig had gescheeld of ze hadden Leiden helemaal niet bereikt.

De lezing vindt plaats in het Groot Auditorium van het Academiegebouw aan het Rapenburg. Gratis kaarten kunnen zondag vanaf 14.00 uur worden afgehaald. De lezing zelf duurt van 15.00 uur tot 16.00 uur. Van de lezing verschijnt ook een boekje dat na afloop van de lezing kan worden aangeschaft voor 7,50. Ook is het te bestellen via de 3 October Vereeniging.

Advertentie

Cultuur Leiden 3 Oktober 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×