Traditioneel moet de hutspot eerst geproefd worden door de burgemeester en de voorzitter van de 3 October Veereniging. Pas als deze in orde bevonden is, begint het uitdelen. "Het lijkt wel of er meer ui in zit dan andere jaren," vond voorzitter Els van Eijck van Heslinga van de 3 October Vereeniging. (Foto's: Chris de Waard).

Hutpot met klapstuk en regen smaakt goed

In de stromende regen genoten zaterdagmiddag duizenden Leidenaren van de Grote Hutspotmaaltijd op de Hooglandse Kerkgracht. Onder de aaneengesloten luifels was bijna geen plekje meer vrij. Onder de mensen die het slechte weer trotseerden ook veel Leidse ondernemers. Die hebben zich verenigt in het 3 Oktober Gilde dat om de hoek bij Koetshuis de Burcht een bijeenkomst hield.

Cultuur Leiden 3 Oktober 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×