Rond 23.00 uur zette de politie de matrixborden in werking om het publiek weg te houden van het Stadhuisplein. (Foto: Chris de Waard, video: Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Stadhuisplein al vroeg te druk volgens politie

Voor het eerst deed de politie dit jaar tijdens de 3 oktoberviering aan crowdmanagement. Via camera’s hielden agenten de bezoekersstromen in het centrum in de gaten. Als het ergens te druk dreigde te worden, werd het publiek via matrixborden een andere kant op gestuurd. Dat blijkt in andere steden goed te werken. Hoewel sommige mensen door zo’n melding juist gaan kijken, volgen de meesten de adviezen op. Rond 23.00 uur was het volgens de politie te druk aan het worden op het Stadhuisplein. Meer bezoekers waren daar niet gewenst. Of de matrixborden hebben gewerkt weet de politie nog niet. Na de viering wordt dat geevalueerd.

Ook op andere plekken in de stad was het erg druk, zoals op de Garenmarkt en de kermis, maar dat leidde uiteindelijk nergens tot grote problemen. (Video: Emile van Aelst).

Leiden 3 Oktober 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×