D66 wacht spannende ledenvergadering

De algemene ledenvergadering van D66 Leiden zal aanstaande vrijdag waarschijnlijk minder ontspannen verlopen dan de feestelijke bijeenkomst die de partij direct na de gewonnen gemeenteraadsverkiezingen organiseerde. Oud-raadslid Arjan Stoffels, drijvende kracht achter het lokale verkiezingsprogramma waarin D66 met grote stelligheid beloofde dat de RijnGouwelijn er niet zou komen, haalde gisteren via deze site fel uit naar zijn partijgenoten in de Leidse raad: “Een half jaar na de verkiezingen lijkt de ruggegraat van D66 vooral uit gebakken lucht te bestaan en is een rapportje voldoende om het ventiel open te draaien. Macht corrumpeert blijkbaar ook ons.”

Stoffels schrijft erg benieuwd te zijn naar de uitleg van fractievoorzitter Paul van Meenen, aanstaande vrijdag als de partij haar alv houdt. Ook wil hij weten welke politieke consequenties er verbonden worden aan de ‘opmerkelijke draai’. D66 heeft immers steeds gezegd niets te zoeken te hebben in een college dat meewerkt aan de RGL. Stoffels staat overigens niet alleen in zijn kritiek. Bestuurslid Marc Gaulard van de Leidse D66-afdeling deelt de kritiek in grote lijnen, zo twitterde hij woensdag naar aanleiding van de uithaal van Stoffels via Sleutelstad.

Volgens Stoffels is er sinds het vaststellen van het verkiezingsprogramma van D66 Leiden geen enkel nieuw feit over de RGL boven tafel gekomen. “Op de ALV waar het verkiezingsprogramma werd vastgesteld, is uitgebreid gesproken over het hoe en wat van de RGL, inclusief de constatering dat D66 niets in het college te zoeken heeft als er toch meegewerkt zou worden aan de RGL. Dat is bij het bespreken van het collegeakkoord – in andere bewoordingen – opnieuw geconcludeerd. D66 wist dat ze daarmee een taak van Herculische proporties op de schouders nam.”

Leiden RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×