Initiatiefnemers Huis van de Sport beschuldigen ambtenaren

De behandeling van het collegebesluit om te stoppen met het ‘Huis van de Sport’ is op het laatste moment van de agenda gehaald bij de raadscommissie Ruimte en Regio. Wethouder Frank de Wit wil eerst uitzoeken wat er klopt van een brief met forse aantijgingen die initiatiefnemer Cees Ahsmann aan de gemeente heeft gestuurd. Daarin staan niet alleen forse beschuldigingen aan het adres van de behandelende ambtenaren, die de boel doelbewust zouden hebben gefrustreerd. De brief bevat ook vertrouwelijke informatie over de aanbesteding. Eén van de inschrijvers zou namelijk weerleggen dat het project niet binnen de door de raad gestelde kaders zou kunnen worden gerealiseerd. Daarmee komt het besluit om het project af te blazen op losse schroeven te staan.

De beschuldigingen zijn van dien aard dat het college eerst goed wil uitzoeken wat er van klopt, voordat de raad het besluit overneemt om definitief de stekker uit het Huis van de Sport te trekken. Het college kwam eerder tot de conclusie dat verdergaan zinloos is, omdat er een tekort dreigt dat kan oplopen tot wel 55 miljoen euro. De behandeling vindt nu vrijwel zeker plaats op 1 december. Dan wordt ook een hele serie insprekers gehoord.

Leiden Sport huisvandesport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×