Pieterskerk wil proveniershuisjes verkopen

De Stichting Pieterskerk Leiden is van plan om de 11 zogenaamde proveniershuisjes die tegen de kerk aangebouwd zijn, te verkopen. Door de crisis is de kerk flink getroffen, omdat de inkomsten uit verhuur drstisch zijn teruggelopen. Proveniers waren, meestal, mannen die zich voor een éénmalig bedrag inkochten in een wooncomplex en daar vervolgens levenslang gratis kost en inwoning kregen. De VVD heeft aan het college van b&w vragen gesteld over de financiële problemen bij de Pieterskerk. Leiden heeft de afgelopen jaren meerdere keren leningen, subsidies en garantstellingen voor de renovatie van de Pieterskerk afgegeven.

Leiden proveniershuisjes


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×