Omwonenden Vrouwenkerkhof 'teleurgesteld en geschokt'

In een gezamenlijk persbericht spreken Buurtvereniging Maredorp-De Camp en Museum Boerhaave hun teleurstelling uit over het besluit dat een meerderheid van de Leidse gemeenteraad afgelopen donderdagavond nam om de St. Vrijplaats Koppenhinksteeg in de gelegenheid te stellen de panden aan het Vrouwenkerkhof en de Dolhuissteeg te kopen. De vereniging en het museum vinden dat er bij de besluitvorming op geen enkele wijze rekening is gehouden met de belangen van de buurt, de buurtbewoners en Museum Boerhaave. “Dit is des te bedroevender, omdat, ook naar de mening van het College van Burgemeester en Wethouders, een geschiktere locatie voor vestiging van de SVK voor handen was,” zo schrijft het wijkbestuur.

Dat de Gemeenteraad heeft besloten dat er geen subsidie verleend mag worden vinden de omwonenden dan wel weer een lichtpuntje.

Leiden Linkse Kerk


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×