Boven de panden aan de Marktsteeg, onder het rijtje panden aan het Vrouwenkerkplein en in de aangrenzende Dolhuissteeg. De gemeente en de vrijplaats zijn niet tot overeenstemming gekomen over de verkoop en dus zijn de partijen weer terug bij af. (Foto: Chris de Waard/PR).

Geen nieuw pand voor Vrijplaats Koppenhinksteeg

De verhuizing van de voormalige vrijplaatsorganisatie Koppenhinksteeg naar het Vrouwenkerkplein is van de baan. De vrijplaats krijgt niet genoeg geld bij elkaar om zowel de taxatiewaarde van het rijtje vervallen panden als de renovatie te betalen en heeft de gemeente daarom een bod gedaan van 1 euro. Het college van B&W heeft zojuist besloten daar niet op in te gaan. Eerder stelde de gemeenteraad als voorwaarde voor de verhuizing van de vrijplaats dat er een marktconform tarief voor de panden betaald moet worden. Dat is getaxeerd op 440.000 euro. De panden in de Marktsteeg die eerder ook in beeld waren als alternatief voor de vrijplaats zijn ook niet meer in beschikbaar.

Wethouder Strijk die net een toelichting gaf op het bsluit constateert dat een oud probleem daarmee terug op de agenda staat. “We moeten nu maar afwachten wat de raad er van vindt.”

Leiden Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×