Gemeente gaat beroep doen op vishandelaren: Stop verkoop levende kreeften!

De Partij voor de Dieren had het al aangekondigd. Bij de wijziging van de marktverordening waar de Leidse gemeenteraad vanavond toe heeft besloten, is een voorstel ingediend om te verkoop van levende krabben en kreeften op de Leidse warenmarkten te verbieden. “Daar gaan we als gemeente niet over,” had wethouder Yvonne van Delft inmiddels uitgezocht. “Europa gaat erover, dus verbieden kunnen wij het niet. Ik herken wel het beeld dat u schetst. Het is echt afschuwelijk. Als u het mij vraagt ga ik met de ondernemers in gesprek.”


Die vraag kwam er inderdaad. Met alleen de stemmen van twee leden van de PvdA-fractie tegen, werd de oproep door een ruime meerderheid van de raad gesteund. Van Delft gaat nu in gesprek met de marktkooplui die levende waar aanbieden en ook viswinkels kunnen bericht verwachten met het dringende verzoek de verkoop van levende krabben en kreeften te staken.

Leiden Politiek kreeftverbod


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×