Moskee in Zuid-West komt er gewoon

Begin augustus overhandigde het actiecomite MoskNEE! een door 628 mensen ondetekende petitie aan wethouder Roos van Gelderen. Met de petitie verzetten de actievoerders zich tegen de bouw van een Moskee aan de Ter Haarkade. Deze week kregen ze antwoord van het college: De moskee komt er gewoon. Tot de bouw van het islamitisch centrum is al jaren geleden besloten als onderdeel van het wijkontwikkelingsplan voor Leiden Zuidwest. Bewoners hebben destijds al inspraak gehad.

“Uw tegengeluid heeft de door de gemeente te maken belangenafweging onveranderd gelaten. Er is sprake van een grote en reeds lange tijd bestaande behoefte aan een vervangende gebedsruimte voor de leden van Stichting Moslimgroep Leiden. Deze mensen moeten tot op heden een ernstig verouderd en niet geschikt pand gebruiken. Met de nieuwe locatie komt het islamitisch centrum ook in Zuid West te liggen. Een wijk waar veel bezoekers van de moskee ook wonen, waardoor de bereikbaarheid ervan voor haar bezoekers verbeterd wordt,” zo schrijft het college.

Ook laat het college de tegenstanders van de moskee weten dat de vrijheid van godsdienst een belangrijke gedachtegoed is. Het recht op een geloofsgebouw voor de Islamitische gemeenschap weegt daarom zwaar voor het college.

Leiden mosknee


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×