Vrijplaats houdt manifestatie in Koppenhinksteeg

Aanstaande donderdag houdt de Stichting Vrijplaats Koppenhinksteeg een manifestatie bij de bijna twee jaar geleden ontruimde panden aan de gelijknamige steeg. De SVK is sinds die ontruiming dakloos en pogingen om een nieuwe plek te krijgen liepen tot nu toe op niets uit. Panden aan de Marktsteeg waren volgens de SVK niet geschikt, een door de gemeente aangeboden rijtje vervallen panden aan het Vrouwenkerkhof is te duur. De Vrijplaatsorganisatie zegt wel een miljoen in de renovatie te kunnen steken, maar heeft geen geld om ook nog 325.000 euro te betalen voor de aankoop.

Aansluitend op de manifestatie trekken de vrijplaatsleden naar het stadhuis waar de raadscommissie Ruimte zich over het onderwerp buigt. Dan komt ook een SP-voorstel aan de orde om een leegstaand gemeentelijk pand aan de Middelstegracht aan te wijzen als nieuwe broedplaats voor de SVK.

Aanstaande zaterdag (25 februari) organiseert de SVK in de Q-bus een reünieconcert met een aantal Leidse bands. Tijdens de afterparty draait DJ Miss World die voorheen de vaste dj was van Bar en Boos dat deel uitmaakte van de vrijplaats toen die nog in de Koppenhinksteeg was gevestigd.

Cultuur Leiden Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×