Strengere eisen voor smart- en growshops

Smart- en growshops, dat zijn winkels waar spullen worden verkocht voor de wietteelt, verlagen de drempel voor mensen om hennep te gaan telen. Ook zijn ze in andere delen van het land veelvuldig betrokken bij overtredingen van de Opiumwet. De gemeente Leiden wil daarom een exploitatievergunning verplicht stellen voor zulke winkels. Daardoor gaan ze onder de Wet Bibop vallen en kan er een toets uitgevoerd worden naar de antecedenten van de exploitant. De gemeente wil zo in een vroeg stadium in kunnen grijpen als er sprake blijkt te zijn van een malafide bedrijfsvoering.

Advertentie

Leiden softdrugs wietteelt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×