Afbeelding: Gemeente Leiden.

Geen legale wietteelt in Leiden

Er komt geen proef met legale wietteelt in Leiden. Een meerderheid van de gemeenteraad had op initiatief van GroenLinks om zo’n experiment gevraagd en burgemeester Lenferink die over het coffeeshopbeleid gaat, voelde er ook wel veel voor. Op die manier zouden de coffeeshophouders niet meer noodgedwongen zaken hoeven te doen met zware criminelen bij de inkoop van hun handelswaar.

Audiofragment: Burgemeester Lenferink over het wietteeltverbod van de minister.

Audiofragment: Jack Stikvoort van de Leidse Vereniging van Cannabisdetaillisten over het telen van wiet.

Lenferink maakte het plan van aanpak Wie Teelt? voor de gereguleerde wietteelt en stuurde dat naar minister Opstelten die zijn goedkeuring moest geven. Die toestemming komt er niet, zo kreeg de burgemeester in een gesprek met Opstelten te horen. Zelfs argumenten wisselen bleek geen zin te hebben: “Hij wil het gewoon niet”, vertelt Lenferink die er nu van uit gaat dat er deze kabinetsperiode geen ruimte meer zal komen voor experimenten. “De Tweede Kamer kan de minister corrigeren, maar tot nu toe heeft de minister daar steeds steun voor zijn beleid”.

Leiden softdrugs wietteelt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×