D66 Leiden wil herziening cannabisbeleid

Het gedoogbeleid is failliet. Een conclusie van de werkgroep cannabisbeleid van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in een rapport dat vorige week maandag uitkwam. D66 Leiden deelt deze conclusie, en vraagt nu aan het College van Burgemeester en Wethouders of het bereid is dat beleid te herzien.

In het rapport pleit de VNG voor consistent preventief beleid om cannabisgebruik zoveel mogelijk tegen te gaan, met strikte handhaving. Een andere aanbeveling van de werkgroep is via lokale experimenten onder landelijke regie uit te zoeken hoe cannabisgebruik het best gereguleerd kan worden.

D66 wil weten of de gemeente mee wil gaan met de conclusies van het rapport en daarmee zijn beleid wil aanpassen, en of de gemeente bereid is tot een lokaal experiment zoals hierboven beschreven. Voorstellen die D66 hierbij doet zijn regulatie van de wietteelt, kwaliteitscontroles en een keurmerksysteem voor coffeeshophouders, zoals dat al in Haarlem bestaat.

Leiden Politiek softdrugs wietteelt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×