JOVD-Leiden voorzitter Kees Verhoog.

Leidse jonge liberalen willen legale wietteelt

De Leidse Jongerenorganisatie voor Vrijheid en Democratie (JOVD) steunt het voorstel van de D66-raadsfractie om te experimenteren met legale wietteelt. De jong liberalen verklaren het gedoogbeleid failliet. “Het huidige beleid is schijnheilig en naïef. Veel drugs zijn minder schadelijk dan alcohol en een verbod blijkt niet te handhaven. Wij zeggen; legaliseren en accijns heffen,” aldus voorzitter Kees Verhoog.

Een opvallend strandpunt voor de politieke jongeren van de VVD. De moederpartij is namelijk mordicus tegen. Toch roept de JOVD de Leidse VVD-fractie op om het voortouw te nemen. “Een liberale partij behoort het zelfbeschikkingsrecht hoog in het vaandel te hebben staan. D66 haalt de VVD hier ‘liberaal’ in, vindt Verhoog.

De JOVD sluit zich aan bij een meerderheid van partijen in de Leidse raad. Ook de burgemeester is een voorstander. Dat het niet gebeurt, komt omdat de minister van Justitie een experiment tegenhoudt. Lenferink schreef in 2013 aan de raad over zijn gesprek met de minister: “[ik heb] aangegeven dat ik de juridische relevantie niet zie van een onderscheid tussen gedogen van teelt en gedogen van verkoop. Het één kan mijns inziens niet zonder het ander.” De minister bleek onvermurwbaar.

Of de oproep leidt tot een standpuntwijziging van de Leidse VVD is onduidelijk. De fractie wil de kwestie eerst in de vergadering bespreken voordat zij reageert.

Leiden Politiek softdrugs wietteelt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×