Geen eigen verenigingsruimte voor ZVL-1886 in nieuwe zwembad

10

De Leidse gemeenteraad heeft zich gisteren in de vergadering van de raadscommissie Onderwijs en Samenleving bijna unaniem uitgesproken voor de realisatie van het nieuwe combibad aan de Vliet. Daarbij wordt het bestaande buitenbad gerenoveerd en krijgt het complex een modern binnenbad van vijfendertig bij vijfentwintig meter. Dat bad voldoet daarmee aan de internationale eisen voor het waterpolo.

Chris de Waard in gesprek met CDA-duoraadslid Julius Terpstra die zich uiteindelijk goed kan vinden in het compromis waarbij ZVL-1886 geen eigen ruimte krijgt, maar wel gebruik kan maken van een ruimte in de eigen ‘look and feel’ van de vereniging.

Alleen de Partij Sleutelstad en de Partij voor de Dieren wilden eigenlijk nog een wijzigingsvoorstel indienen om te bewerkstelligen dat zwem- en waterpolovereniging ZVL-1886 in het complex een eigen verenigingsruimte krijgt. Omdat geen enkele andere partij zo’n voorstel wil steunen, zien de twee partijen daar vanaf.

Chris de Waard in gesprek met sportwethouder Paul Dirkse die blij is met de brede steun voor de plannen voor het nieuwe combibad aan de Vliet.

ZVL-1886, de grootste zwem- en waterpoloclub van Nederland, krijgt in het nieuwe complex geen eigen ruimte waar ze als vereniging zelf ook beperkte horeca kan exploiteren. Dat komt hard aan bij het bestuur van de club: “Een brief naar de gemeente is in de maak, waarin wij melden dat we ons volledig terugtrekken uit de verdere samenwerking rond het zwembad”, meldt voorzitter Frans Pot naar aanleiding van het nieuws dat de raad niet meer aan het voorstel van het college gaat sleutelen.

Chris de Waard in gesprek met Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer over het nieuwe complex met daarin zowel een schaatshal als een zwembad. 

Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer is blij met de enorme investeringen die Leiden in de sport doet. Met het nieuwe binnenbad van vijfendertig bij vijfentwintig meter heeft Leiden straks een bad dat voldoet aan de internationale afmetingen voor waterpolowedstrijden. Dat maakt Europacup-wedstrijden in Leiden mogelijk. “Dat wordt echt heel erg mooi”.

Delen

10 reacties

  1. Kijk, gemeente, zo beloon je en waardeer je de grootste zwem- en poloclub van Nederland. En dan maar zeggen dat vrijwilligers zo belangrijk zijn voor sociale cohesie en het verenigingsleven. Dit is echt een bewijs van dankbaarheid en betrokkenheid. Bedankt.

  2. Helemaal eens met HR:
    “Kijk, gemeente, zo beloon je en waardeer je de grootste zwem- en poloclub van Nederland. En dan maar zeggen dat vrijwilligers zo belangrijk zijn voor sociale cohesie en het verenigingsleven. Dit is echt een bewijs van dankbaarheid en betrokkenheid. Bedankt.”

  3. John Beekman op

    Gemeente Leiden, trek eens de knip voor de (top) sport ! Denk eens een keer als een grote stad i.p.v. klein provinciedorpje. De nieuw te bouwen accomodaties zijn voor de komende 30 jaar. De stad zal groeien met inwonersaantallen en ook gaat Leiden fuseren met dorpen om ons heen. Denk svp eens als een stad ! En bestuurder als je dat niet kan, wordt bestuurder in een een rustig dorpje svp !

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline