(Foto: Chris de Waard).

Geen eigen verenigingsruimte voor ZVL-1886 in nieuwe zwembad

De Leidse gemeenteraad heeft zich gisteren in de vergadering van de raadscommissie Onderwijs en Samenleving bijna unaniem uitgesproken voor de realisatie van het nieuwe combibad aan de Vliet. Daarbij wordt het bestaande buitenbad gerenoveerd en krijgt het complex een modern binnenbad van vijfendertig bij vijfentwintig meter. Dat bad voldoet daarmee aan de internationale eisen voor het waterpolo.

Chris de Waard in gesprek met CDA-duoraadslid Julius Terpstra die zich uiteindelijk goed kan vinden in het compromis waarbij ZVL-1886 geen eigen ruimte krijgt, maar wel gebruik kan maken van een ruimte in de eigen ‘look and feel’ van de vereniging.

Alleen de Partij Sleutelstad en de Partij voor de Dieren wilden eigenlijk nog een wijzigingsvoorstel indienen om te bewerkstelligen dat zwem- en waterpolovereniging ZVL-1886 in het complex een eigen verenigingsruimte krijgt. Omdat geen enkele andere partij zo’n voorstel wil steunen, zien de twee partijen daar vanaf.

Chris de Waard in gesprek met sportwethouder Paul Dirkse die blij is met de brede steun voor de plannen voor het nieuwe combibad aan de Vliet.

ZVL-1886, de grootste zwem- en waterpoloclub van Nederland, krijgt in het nieuwe complex geen eigen ruimte waar ze als vereniging zelf ook beperkte horeca kan exploiteren. Dat komt hard aan bij het bestuur van de club: “Een brief naar de gemeente is in de maak, waarin wij melden dat we ons volledig terugtrekken uit de verdere samenwerking rond het zwembad”, meldt voorzitter Frans Pot naar aanleiding van het nieuws dat de raad niet meer aan het voorstel van het college gaat sleutelen.

Chris de Waard in gesprek met Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer over het nieuwe complex met daarin zowel een schaatshal als een zwembad. 

Topsportcoördinator Tjeerd Scheffer is blij met de enorme investeringen die Leiden in de sport doet. Met het nieuwe binnenbad van vijfendertig bij vijfentwintig meter heeft Leiden straks een bad dat voldoet aan de internationale afmetingen voor waterpolowedstrijden. Dat maakt Europacup-wedstrijden in Leiden mogelijk. “Dat wordt echt heel erg mooi”.

Advertentie

Leiden Politiek Sport zwembaddevliet


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×