Geen RWO door de Kooi en dus kunnen ook deze net gerenoveerde woningen aan de Sumatrastraat blijven staan. (Foto: Chris de Waard).

Ringweg Oost via Leiderdorp weer in beeld

Sinds afgelopen week het politieke draagvlak wegviel onder het plan om de RWO door de Kooi aan te leggen, is het tracé via de Leiderdorpse Zijldijk weer in beeld gekomen. Het stadsbestuur valt nu terug op een eerder door de Leidse raad genomen besluit dat dat de beste optie is om de weg aan te leggen. De komende tijd gaat Leiden daarom weer in gesprek met de buurgemeente om die optie nieuw leven in te blazen. Een meerderheid in de Leidse raad is er namelijk nog wel van overtuigd dat de ringweg noodzakelijk is.

Hoe nu verder met de RWO. Dat was donderdag het thema van een speciale aflevering van Nieuws071 op Sleutelstad FM. Daarin gingen politici, ondernemers en bewoners met elkaar in gesprek. Deelnemers aan het debat waren Mark Koek (Fractievoorzitter D66 Leiden), Julian van der Kraats (raadslid SP Leiden), Pieter Kos (Fractievoorzitter GroenLinks Leiden), Frans Schohaus (voorzitter Centrummanagement Leiden), José Oostendorp (Actiegroep Geen RWO door de Kooi) en Cor Arnoldus (voorzitter Wijkvereniging Zeeheldenbuurt). Daarnaast waren er interviews te horen met VVD-fractievoorzitter Paul Lauy en wethouder Robert Strijk.  Gesprekleiders waren Chris de Waard en Roel van Niekerk.

PvdA en CDA konden donderdag niet aanwezig zijn, maar reageerden een dag later.

Overigens is Leiderdorp ook nu nog alleen bereid om onder zeer strenge voorwaarden een Ringweg Oost te accepteren. Afgelopen dinsdag stuurde het Leiderdorpse college een brief aan Leiden met daarin opnieuw een lijst van 36 voorwaarden waaraan eerst moet worden voldaan.

Verschillende partijen in Leiden roepen het Leidse college op om nu eerst samen met Leiderdorp en de andere regiogemeenten een probleemanalyse te maken. Daarop moet bij voorkeur ook gezamenlijk een gedragen oplossing komen voor het regionale bereikbaarheidsvraagstuk. In elk geval moet het niet opnieuw een Leids dictaat worden.

Advertentie

Leiden Regio ringwegoost


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×