De coalitiepartijen hebben afgelopen maandag nog flinke druk uitgeoefend om te voorkomen dat de SP het beleidsakkoord zou 'ontduiken' zoals CDA-wethouder De Haan het vanavond via twitter noemde. "Dat is namelijk helemaal niet oké, maar de flyers lagen al klaar", aldus De Haan die daarmee verwijst naar de vermeende 'deal' die rond de RWO zou zijn gesloten. De collegepartijen, inclusief de SP, ontkennen dat er zo'n deal is gemaakt.

SP neemt afscheid van Ringweg Oost

De SP in Leiden is niet langer voor de aanleg van de Ringweg Oost en zal begin oktober tegen het besluit stemmen voor de nieuwe ringweg die van de Lammenschansweg via de Kanaalweg, de Zeeheldenbuurt en de Kooi op de Willem de Zwijgerlaan moet gaan aansluiten. Dat heeft SP-raadslid Julian van der Kraats zojuist bekend gemaakt tijdens een debat over de RWO dat momenteel gaande is in Buurthuis De Kooi in de Driftstraat.

SP-raadslid Julian van der Kraats over het veranderde standpunt van de SP over de Ringweg Oost.

De SP heeft de draai maandagavond al meegedeeld aan de andere collegepartijen tijdens het coalitieoverleg over de positie van wethouder Robert Strijk. Volgens de vier collegepartijen is het onderwerp apart besproken en is er geen sprake van een deal. De oppositiepartijen denken daar anders over. Zonder de SP hebben de collegedragende partijen nog maar een meerderheid van 1 zetel. De onvoorwaardelijke steun van de D66-fractie voor de aanleg van de RWO werd daarmee absoluut noodzakelijk voor de VVD en het CDA.

Naar verluidt zijn daarover wel degelijk afspraken gemaakt, waardoor VVD en CDA zouden kunnen leven met een tegenstem van de SP, zonder dat daardoor opnieuw een collegecrisis uitbreekt. De aanleg van de RWO is een van de 16 punten uit het beperkte coalitie-akkoord dat D66, VVD, CDA en SP in 2010 sloten.

Leiden ringwegoost


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×