Voor het terras zijn in het verleden al verschillende schetsen gemaakt. Bovenstaande afbeelding bijvoorbeeld werd ooit door Heineken gemaakt voor de prominente plek in de stad.

Annie's krijgt drijvend waterplein

Het drijvende terras van Annie’s wordt in het voorjaar van 2014 vervangen door een waterplein. Eigenaar Marc Huisman van Annie’s hoopt de gesprekken over het ontwerp in de komende maanden af te ronden. Vervolgens start het vergunningentraject.

De gemeente Leiden wilde in eerste instantie graag dat het huidige terras zou worden vervangen voor een echte gebouwde constructie, maar daar stak het Hoogheemraadschap van Rijnland een stokje voor. Die wil in het water geen vaste bouwwerken. Op dit moment worden verschillende alternatieven onderzocht. De gemeente wil graag een drijvende vlonder die min of meer de vormen van het water ter plaatse volgt, Huisman voelt meer voor een vierkant waterplein. Dat is beter te exploiteren. Ook het idee van de gemeente om om het nieuwe waterplein een wandelpad aan te leggen, ziet hij niet erg zitten.

Plannen voor een nieuw terras bij Annie’s zijn er al jaren, maar ondernemer en gemeente konden het maar niet eens worden over hoe dat er dan uit moest gaan zien. Ook de vergunning was lang een probleem. Vorig jaar december liet wethouder Van Woensel zich tijdens een bijeenkomst voor ondernemers al eens ontvallen dat een terrasbootvergunning in zijn ogen zou volstaan: “Als het drijft is het een boot”. Binnen het college kreeg hij dat naar verluidt niet voor elkaar. Met name burgemeester Lenferink zou er op hebben gestaan dat er een echte bouwvergunningenprocedure zou worden gevolgd. Dat gaat nu ook gebeuren.

Door alle vertraging dreigt Huisman een fikse financiële tegenvaller op te lopen. Het bedrijf dat het nieuwe terras voor een schappelijke prijs zou bouwen, stopt er begin volgend jaar mee. Nieuwe offertes zullen naar verwachting flink hoger zijn.

Zowel Huisman als wethouder Van Woensel zijn echter positief gestemd en gaan er vanuit dat het nieuwe waterplein aan het begin van het seizoen in 2014 in gebruik kan worden genomen.

Advertentie

Leiden Terras Annie's


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×