Fietsenstallingen bij Leiden Centraal krijgen nieuwe plek

Binnenkort wordt een aantal fietsenstallingen aan de centrumkant van station Leiden Centraal verplaatst. In verband met de sloop en herontwikkeling van de locatie Rijnsburgerblok verdwijnt de fietsenstalling op het Club70-terrein per 10 juni. De fietsenrekken worden verplaatst naar de Trafolocatie achter de bussen. Ook de grote fietsenstalling naast het Visitor Center, ook wel bekend als het ‘Gat van Van de Putte’, wordt gefaseerd gesloten.

Met gele borden wordt aangegeven wanneer een (deel van de) fietsenstalling sluit. Fietsen die er dan nog staan, worden naar het gemeentelijke fietsendepot aan de Willem Barentszstraat gebracht. Ze kunnen daar worden opgehaald van maandag tot en met vrijdag tussen 9.30 uur en 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.30 uur. Voor het ophalen is een passende fietssleutel nodig. De fietsen hebben een groen label gekregen.

Fietsen die op de Trafolocatie stonden en die niet met een slot aan het rek vast stonden, hebben ook groen label gekregen en verplaatst naar de dubbele rekken op de Trafolocatie. De verplaatsingen hebben te maken met toekomstige bouwplannen in het Stationsgebied.

 

Fietsen die langer dan vier weken blijven staan, worden door de gemeente gezien als ‘weesfiets’ en die worden ook meegenomen. Dit staat los van de werkzaamheden en valt onder de regeling Fiets Fout = Fiets Weg die in het hele stationsgebied van kracht is.

Advertentie

Leiden fiets fout = fiets weg weesfietsen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×