Gestalde fietsen worden voortaan al na twee weken uit de rekken bij Leiden Centraal verwijderd. Tegen betaling zijn ze terug te halen bij de gemeente. (Archieffoto: Chris de Waard).

Fietsen bij Leiden Centraal sneller 'fout'

De periode dat mensen hun fiets mogen stallen in een van de vele stallingen rond station Leiden Centraal wordt ingekort tot 14 dagen. Fietsen die er langer blijven staan worden verwijderd. Dat heeft het Leidse college van B&W besloten. De gemeente wil zoveel mogelijk plekken beschikbaar houden voor mensen die echt van de stallingen afhankelijk zijn en dus worden langparkeerders geweerd.


Wethouder Laudy in gesprek met Chris de Waard over het aangescherpte fietsparkeerregime bij Leiden Centraal.

Wie zijn of haar rijwiel toch langer in een fietsklem laat staan, loopt dus het risico dat deze tegen betaling afgehaald moet worden bij de gemeentelijke opslag op industrieterrein De Waard. Daarvoor hebben mensen nu nog drie maanden de tijd, ook die periode wordt fors korter. Na zes weken worden de fietsen voortaan verkocht of gerecycled. Volgens wethouder Laudy blijkt namelijk dat 90% van alle fietsen binnen vijf weken weer wordt opgehaald. De resterende 10% wordt meestal helemaal niet meer opgehaald en al die opslag kost de gemeente onnodig geld.

De gemeente gaat de langparkeerders ook echt na 14 dagen weghalen, zo waarschuwt Laudy. Nu nog na visuele controle door toezichthouders, maar in de toekomst wordt ook het fietsparkeren gedigitaliseerd en kan eenvoudig worden uitgelezen wanneer een fiets in een bepaalde klem is vastgezet.

Advertentie

Leiden Politiek fiets fout = fiets weg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×