Een impressie van het nieuwe terras dat Annie's wil bouwen.

VVD dringt aan op groen licht voor waterplein Annie's

Het waterplein dat de huidige terrasboten bij Annie’s gaat vervangen, moet er zo snel mogelijk komen. Dat vindt de VVD in Leiden. De partij vraagt het college om nu snel een vergunning te verlenen aan exploitant Marc Huisman die inmiddels al vijf jaar met de gemeente in gesprek is over de vorm van het nieuwe terras op het water. Ondanks een negatief advies van de welstandscommissie.

Audiofragment: VVD-raadslid Zevenbergen vindt dat het college het advies van de monumentencommissie naast zich neer moet leggen.

“Juist op punten waar de gemeente steeds op heeft aangedrongen, heeft de Welstands- en Monumentencommissie van de gemeente nu een negatief advies afgegeven”, aldus Huisman die het inmiddels goed zat is: “Je zult je kunnen voorstellen dat dit negatieve advies na ruim vijf jaar overleg, diverse ontwerpen en ruim 25.000 euro aan kosten, een grote teleurstelling is”.

Huisman vindt de VVD nu aan zijn zijde. “Het moet afgelopen zijn met ondernemertje pesten”, roepen de raadsleden Zevenbergen, Van Gruting en Borst in koor. “Nu het oordeel van de Welstands- en Monumentencommissie na alle inspanningen nog steeds negatief is, en juist op die punten die de gemeente zelf heeft aangedragen of vereist van de ondernemer, is het genoeg geweest met het onnodig administratief belasten van deze hardwerkende Leidenaar.”

Eerder liet VVD-wethouder Pieter van Woensel zich ook al bij herhaling zeer positief uit over de plannen van Huisman. Afgelopen december bij het ontsteken van de gemeentelijke kerstboom op het terras van Annie’s zei Van Woensel nog te hopen dat de kerstboom dit jaar op het nieuwe waterplein kan worden geplaatst.

Audiofragment: Wethouder Van Woensel sprak afgelopen december de hoop uit dat het nieuwe waterplein er dit jaar al zou liggen.

De plannenmakerij voor het nieuwe terras sleept zich al jaren voort. De problemen begonnen al binnen het college waar onenigheid over Huisman’s plannen was. Zo vond wethouder van Woensel dat een terras op het water gewoon mag, terwijl burgemeester Lenferink steeds aan heeft gedrongen op een bouwvergunning, waarbij ook inspraak mogelijk is. Lenferink kreeg zijn zin. Het nieuwe waterplein wordt een gebouwde contructie en geen drijvend terras.

Leiden Terras Annie's


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×