Daklozenrestaurant moet wijken voor ROC ID College

De Schuilplaats, een restaurantvoorziening die twee keer per week maaltijden verzorgt voor Leidse dak- en thuislozen, voor de zomer vertrekken uit het pand aan de Breestraat. Waarheen is nog onduidelijk. Rond de zomer start de sloop van het Rijnlandblok waar het daklozenrestaurant al tien jaar tijdelijk is gehuisvest. Daarna start de nieuwbouw van het ROC ID College.

Audiofragment: Wethouder van Woensel over de komst van de school naar de Breestraat.

Wethouder Van Gelderen hoopt dat De Schuilplaats nog op zoek is naar een alternatieve locatie: “Ik zou het zonde vinden als ze niet doorgaan, maar zou zo snel ook geen alternatieve locatie weten. Vooral omdat ze een eigen ruimte willen en geen plek die ze moeten delen met andere gebruikers.”

Audiofragment: Wethouder Roos van Gelderen over De Schuilplaats.

Leiden schuilplaats


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×