Fase een van stationsplannen krijgt vorm

Over een jaar staan er hijskranen, zo voorspelt wethouder Van Woensel. Hij heeft het over het gebied dat in de gemeentelijke stationsplannen als ‘Rijnsburgerblok’ te boek staat. De gekraakte flat aan het Schuttersveld, het met fietsen gevulde ‘gat van Van de Putte’, het zojuist door de KvK verlaten pand op de hoek met de Stationsweg en het naastgelegen bankgebouw van Rabo. Alleen dat laatste pand is nog niet in gemeentelijke handen, maar er is inmiddels wel overeenstemming over de prijs.

Audiofragment: Wethouder Van Woensel over het voorlopig ontwerp voor het Rijnburgerblok.

In het Rijnsburgerblok komen woningen, kantoren, een parkeergarage en winkels.De parkeergarage komt middenin het blok, zodat de gevel een aantrekkelijk en open karakter kan krijgen. Die gevel bestaat uit twee delen, een sokkel van baksteen en wat naar binnengelegen torens – de hoogste wordt zo’n 70 meter – die een modernere uitstraling krijgen van aluminium en glas. A la overbuurman Level Leiden. Bovenop de sokkel komt tussen de torens een daktuin.

Leiden rijnsburgerblok


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×