Voorlopige plannen voor volgende bouwblok stationsgebied klaar

Het Leidse college van burgemeester en wethouders heeft vandaag het plan voor de herontwikkeling van de locatie ‘Rijnsburgerblok K3-4’ met ontwikkelaar Synchroon vastgesteld. Dat is de plek aan de Stationsweg waar nu nog een filiaal is gevestigd van de ABN AMRO bank.

Wethouder Laudy vertelt aan Chris de Waard over een volgend project in het Leidse stationsgebied dat in ontwikkeling komt: de ABN AMRO-locatie.

Als de gemeenteraad akkoord gaat met de plannen kan nog dit jaar worden begonnen met de verdere uitwerking van het ontwerp en de wijziging van het bestemmingsplan. Na sloop van de bestaande bebouwing komt er een gebouw van drie verdiepingen. Daarin een kleiner bankfiliaal van ABN AMRO, een hotel met 132 kamers en een nog uit te geven commerciële ruimte. Binnenin komen 76 parkeerplaatsen en een fietsenkelder voor zo’n 180 rijwielen.

Bovenop de zogenaamde ‘plint’ komen twee woontorens met in totaal circa 80 appartementen. Het dak wordt groen en op de torens worden zonnepanelen gelegd. Als alles volgens planning verloopt start de sloop in de loop van volgend jaar. Eind 2018 kan dan de nieuwbouw beginnen. De oplevering staat gepland voor 2020.

Advertentie

Leiden Politiek rijnsburgerblok


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×