Voorlopige plannen voor volgende bouwblok stationsgebied klaar

6

Het Leidse college van burgemeester en wethouders heeft vandaag het plan voor de herontwikkeling van de locatie ‘Rijnsburgerblok K3-4’ met ontwikkelaar Synchroon vastgesteld. Dat is de plek aan de Stationsweg waar nu nog een filiaal is gevestigd van de ABN AMRO bank.

Wethouder Laudy vertelt aan Chris de Waard over een volgend project in het Leidse stationsgebied dat in ontwikkeling komt: de ABN AMRO-locatie.

Als de gemeenteraad akkoord gaat met de plannen kan nog dit jaar worden begonnen met de verdere uitwerking van het ontwerp en de wijziging van het bestemmingsplan. Na sloop van de bestaande bebouwing komt er een gebouw van drie verdiepingen. Daarin een kleiner bankfiliaal van ABN AMRO, een hotel met 132 kamers en een nog uit te geven commerciële ruimte. Binnenin komen 76 parkeerplaatsen en een fietsenkelder voor zo’n 180 rijwielen.

Bovenop de zogenaamde ‘plint’ komen twee woontorens met in totaal circa 80 appartementen. Het dak wordt groen en op de torens worden zonnepanelen gelegd. Als alles volgens planning verloopt start de sloop in de loop van volgend jaar. Eind 2018 kan dan de nieuwbouw beginnen. De oplevering staat gepland voor 2020.

Delen

6 reacties

  1. Natasja Veenboer

    Van dat groene zie je alleen van boven af wat. Let even goed op naar alle grote gebouwen die in wit nu ook ingetekend staan, oa op plek huidige busstation

    • Helemaal eens. Schandalig! De gemeente gaat het ook NOOIT leren! En denk je dat de media eens tegengas zullen geven? Nee, natuurlijk niet! 🙁

  2. Lelijk, voorspelbaar, saai. En natuurlijk weer veel te weinig groen. Tja, niets nieuws onder de zon.
    Altijd draait alles om dat kutgeld (excusez le mot). Een groene omgeving is blijkbaar niet spannend genoeg voor de heren politici en projectontwikkelaars….

  3. Stem in maart 2018 daarom vooral op VVD66! En zie ook de kaalslag in de Oostvlietpolder, Papewegse Polder en langs de A44 in de Stevenshof. 17.000 bomen gekapt en zwart asfalt ervoor in de plaats.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline