Al jaren vraagt de PvdA Leiden aandacht voor de verloedering van de Stevensbloem. In juni 2014 start de renovatie, begin 2015 moet het heringerichte winkelcentrum klaar zijn. (Foto: PR).

Revitalisatie Stevensbloem start komende zomer

De grootschalige opknpabeurt van wijkwinkelcentrum De Stevensbloem in de Stevenshof start komende zomer. Dat blijkt uit een brief van wethouder Van Woensel aan de PvdA-fractie. De Leidse PvdA vraagt al jaren aandacht voor het verouderde winkelcentrum. Al in 2006 kwamen de eerste toezeggingen over een opknapbeurt, maar jaar na jaar gebeurde er niets. In 2011 haalde de partij meer dan 1.100 handtekeningen op in de omgeving van de Stevensbloem. Die breed gesteunde oproep lijkt nu eindelijk tot resultaat te leiden.

In januari van dit jaar werden de eerste concrete plannen door eigenaar Urban Interest gepresenteerd. Het winkelcentrum wordt niet alleen opgeknapt en uitgebreid, het wordt ook omgedraaid. Daarmee wordt een inschattingsfout hersteld die werd gemaakt bij de oorspronkelijke bouw. Toen werd bedacht dat het winkelcentrum naar het park gericht zou moeten zijn. Aan die kant werd destijds dan ook de hoofdentree gesitueerd. Gevolg: Het laden en lossen gebeurt aan de achterzijde, maar laat dat nou net voor de gebruikers als voorzijde worden gezien. Daar is immers ook het parkeerterrein waar de bezoekers hun auto kwijt kunnen. In de nieuwe situatie komt de ingang aan de straatkant. “Veel logischer”, zei directeur Klomp van eigenaar Urban Interest daar eerder over: “Mensen denken met hun voeten, dus die willen gewoon vanaf het parkeerterrein naar binnen”. Laden en lossen gaat zoveel mogelijk inpandig plaatsvinden aan de nieuwe achterzijde.

Het winkelcentrum krijgt bij de verbouwing ook een nieuwe indeling. De kiosken verdwijnen en de routing wordt zo aangepast dat het winkelend publiek langs de gewone winkels naar de twee supermarkten wordt geleid. Die supermarkten, AH en Digros, breiden allebei flink uit. In totaal met zo’n 1.000 vierkante meter. De ingangen van de supermarkten komen tegenover elkaar in de doorgang waar nu nog de kiosken staan. Aan de parkzijde verdwijnt de overkapping. In de Stevensbloem gaan meerdere winkels verhuizen.

Advertentie

Leiden Winkelcentrum De Stevensbloem


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×