Nog los van de waarschuwing van de concerncontroller strijdt GroenLinks al langer tegen de komst van de parkeergarages die in de ogen van de partij volstrekt overbodig zijn. Als bewijs voor die stelling laat GroenLinks geen mogelijkheid onbenut om te wijzen op de lege Morspoortgarage. Recent speelde de partij op zaterdagmiddag nog een partijtje zaalvoetbal op de lege parkeerdekken. (Archieffoto: Chris de Waard).

GroenLinks wil inzage in negatief advies exploitatie parkeergarages

GroenLinks wil opheldering van wethouder Van Woensel over de winstwaarschuwing die de concerncontroller van de gemeente Leiden onlangs afgegeven zou hebben. De hoogste financiële ambtenaar zou zich grote zorgen maken over de risico’s van de twee geplande parkeergarages. “Net als GroenLinks maakt de controller zich grote zorgen over het financiële risico dat de gemeente loopt met de exploitatie van de twee garages”, aldus fractievoorzitter Pieter Kos in een brief aan het college waarin hijvraagt dat advies onmiddelijk met de gemeenteraad te bespreken.

Kos: “De exploitatie van de garages waren voor GroenLinks en andere fracties in de gemeenteraad een groot punt van zorg tijdens de bespreking in de raad. Het risico dat de gemeente loopt op deze garages zet de begroting voor de komende jaren zeer sterk onder druk. Jaren waarin er met de overdracht van taken op het gebied van jeugdzorg, passend onderwijs en thuiszorg toch al een zware druk ligt op de financiële positie van de gemeente.”

De ‘vliegende politieke haast’, waarmee het college de aanbesteding er in de ogen van GroenLinks doorheenjast heeft alles te maken met de naderende verkiezingen. GroenLinks noemt het besluit om de garages nu al aan te besteden financieel volstrekt onverantwoord en onzorgvuldig. Kos vindt de waarschuwing van de concenrcontroller bovendien moeilijk te rijmen met de optimistische uitspraken van VVD-wethouder Van Woensel die het steeds heeft over een conservatieve exploitatieverwachting. Dat zou betekenen dat de garages al te exploiteren zijn bij een lage bezettingsgraad.

Leiden garenmarktgarage Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×